Schaafwonden
Een schaafwond is een veel voorkomende wond. Over de behandeling wordt wel eens getwijfeld. Moet je het aan de lucht laten drogen? Hoe snel geneest een schaafwond? Hier lees je hoe je een schaafwond moet behandelen.
Een schaafwond is een veel voorkomende wond, maar over het behandelen van schaafwonden wordt nog wel eens getwijfeld. Moet je een schaafwond aan de lucht laten drogen? Of moet je het juist afdekken? En hoe snel geneest een schaafwond? Hier lees je hoe je een schaafwond moet behandelen.
Hoe ontstaat een schaafwond?
Een schaafwond komt veel voor, vooral bij kinderen. Zodra je valt, is er al een kans dat je een schaafwond oploopt. Veel kinderen hebben daarom ook schaafwonden op de knie door gewoon vallen of voetballen op kunstgras. Wat de oorzaak van je schaafwond ook is, het behandelen blijft hetzelfde.
Wat als eerst te doen bij een schaafwond?
Een schaafwond is een oppervlakkige wond, waarbij de bovenste huidlaag is beschadigd. De meest voorkomende oorzaak van een schaafwond is vallen of stoten, dus de kans is groot dat er vuil in je wond zit. Het eerst wat je doet na het geruststellen, is de wond schoonspoelen met water. Afhankelijk van de locatie en grootte van de schaafwond ga je verder met de verzorging.
Genezing schaafwond tijd
Een schaafwond doet pijn en is zeer vervelend om te hebben. Zolang de wond oppervlakkig is, geneest deze vaak snel en zonder littekens. De meeste schaafwonden genezen binnen enkele dagen tot twee weken. Heb je een grote schaafwond? Dan kan het genezingsproces langer duren.
Mijn schaafwond blijft bloeden
In sommige gevallen kan het langer duren voordat een schaafwond herstelt. Zo kan het zijn dat een schaafwond blijft bloeden of niet dicht gaat. Dit kan komen door de omvang of de diepte van de schaafwond.
Hoe behandel je een schaafwond?
Nadat je een schaafwond hebt schoongespoeld, kun je de wond afdekken of aan de lucht laten drogen. Of je een schaafwond gaat afdekken of niet hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan het formaat, of je kleding eroverheen draagt en meer.
Bij de behandeling van een schaafwond kun je ook een zalf smeren. Een speciale zalf voor open wonden die wondgenezing bevordert, kan je dan goed helpen.
DerMel, natuurlijke zalf voor schaafwonden
DerMel is geschikt voor gebruik op open, oppervlakkige wonden. Het is een natuurlijke zalf die je kunt gebruiken om je schaafwond sneller te laten genezen. Dit komt door het hoofdingrediënt: zuivere honing.
Zuivere honing:
- Laat wondjes sneller genezen
- Biedt antibacteriële bescherming
- Verzacht pijn van oppervlakkige wondjes
Meer over de kracht van zuivere honing
Zalf voor het hele gezin
DerMel is er voor het hele gezin. Het is een natuurlijk middel en bevat geen corticosteroïden en antibiotica. Het is dus ook geschikt voor schaafwondjes bij de allerkleinsten. Wat ideaal is, omdat kinderen vaak schaafwonden oplopen. Helpt ook bij het laten genezen van schaafwondjes die je niet wil afdekken.
Meer voordelen van DerMel
Een schaafwond is vaak pijnlijk en geeft een vervelend branderig gevoel. Daarom is het licht koelende effect van DerMel extra prettig. Dit kan de pijn en het branderige gevoel van je schaafwond verzachten.
Verder biedt DerMel je nog andere voordelen. DerMel:
- Laat wondjes sneller genezen
- Biedt antibacteriële bescherming
- Werkt jeukstillend
- Bevat alleen natuurlijke ingrediënten
- Geschikt voor alle leeftijden (ook baby’s)
- Verzacht pijn van oppervlakkige wondjes
DerMel eerst proberen? Dat kan!