Constitutioneel eczeem

Behandeling van constitutioneel eczeem 

Constitutioneel eczeem is een chronische ontstekingsziekte van de huid die verloopt met exacerbaties (=plotselinge verergering van de ziekteverschijnselen) en remissies (=vermindering). Het meest prominente verschijnsel van constitutioneel eczeem is jeuk, waarbij het krabben tegen de jeuk vaak leidt tot beschadiging van de huid en tot verergering van de huidafwijkingen.
De behandeling van constitutioneel eczeem  met behulp van basiszalven en lokaal toegepaste corticosteroïd zalven is voldoende aangetoond. Een beperking van langdurig gebruik van corticosteroïd houdende zalven is de ontwikkeling van huidatrofie (het dunner – en dus kwetsbaarder – worden van de huid). Iets dat men juist bij mensen met constitutioneel eczeem wil vermijden.
Om deze vicieuze cirkel te doorbreken van krabben en huidbeschadiging is wondheling en daarmee herstel van de huidbarrière bij zowel kinderen als volwassenen van groot belang. DerMel® huidzalf is daarom een goede keuze temeer omdat het géén corticosteroïden bevat en toch ontstekingsremmend werkt. DerMel® huidzalf bestaat uit een vette zalf gecombineerd met medicinale honing. De vette huidzalf verzorgt en hydrateert de extreem droge huid en de natuurlijke zuivere honing ondersteunt de wondheling en heeft een beschermend effect tegen bacteriën.

Huidbacterie ‘Staphylococcus aureus’ als ‘trigger’ van een exacerbatie.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen met constitutioneel eczeem meer Staphylokok aureus (een huidbacterie) op een huid dragen dan mensen die geen constitutioneel eczeem hebben. Deze bacterie kan – bij een beschadigde huid ten gevolgen van krabben – leiden tot een huidinfectie. Echter deze huidbacterie doet meer.

Hij scheidt toxines (=giftige stoffen) uit. Steeds meer wetenschappelijke onderzoek wist uit dat deze schadelijke toxinen ook aanzet geven tot een exacerbatie (=plotselinge verergering) van het constitutioneel eczeem. Een voor de hand liggende conclusie is dan ook dat wanneer men het aantal exacerbaties wil verminderen men er voor moet zorgen dat er minder van deze bacterie op de huid aanwezig moeten zijn. Zij scheiden immers de toxines uit.

DerMel huidzalf biedt anti-bacteriële bescherming tegen o.m. Staphylokok aureus. Minder S.aureus op de huid leidt tot afname van het aantal exacerbaties van het constitutioneel eczeem. Daardoor zal hoogstwaarschijnlijk minder corticosteroïd zalf  te hoeven worden gebruik. Het gebruik van DerMel bij eczeem leidt tot een betere kwaliteit van leven

Dos Medical BV – Weiland 1a – 6666 MH HETEREN

T: 085-773 20 80

E:  informatie@dosmedical.nl

KvK 17 21 06 89