Eczeem

Wat is Eczeem?

Eczeem bestaat in verschillende vormen waaronder constitutioneel eczeem en seborroisch eczeem. Eczeem is een huidaandoening waarbij de huid ontstoken raakt. De intensiteit van de ontstekingen kunnen erg verschillen.

Het is te herkennen aan rode, schilferige plekken op de huid die daarnaast (erg) jeuken. Eczeem is niet besmettelijk maar kan wel erfelijk zijn.

Wie kan het krijgen?

In de westerse maatschappij komt eczeem het vaakst voor. Maar iedereen kan eczeem krijgen.
Tussen de 10 en 20% van alle kinderen heeft een vorm van eczeem. Deze aandoening komt vaak voor op een zeer jonge leeftijd, voor het 5e levensjaar. Het kan ook op latere leeftijd voorkomen. Tussen de 3 en 5% van alle volwassen heeft een vorm van eczeem.

Eczeem

Behandeling eczeem

Eczeem kunt u op verschillende manieren behandelen. Dit is afhankelijk van het type eczeem maar in basis is de behandeling gelijk. Meestal wordt er een huidzalf of een crème geadviseerd die de huid beschermt en verzorgt. De eerste stap van eczeem behandelen is de oorzaak achterhalen. Kijk of producten zoals bijvoorbeeld een douchegel invloed heeft op uw eczeem. Een parfumvrije douchegel kan de oplossing zijn. Minder lang en heet douchen kan ook invloed hebben op uw klachten. Lukt het niet om de oorzaak te vinden en/of uw klachten te verminderen? Maak dan een afspraak bij een dermatoloog.

Dos Medical BV – Weiland 1a – 6666 MH HETEREN

T: 085-773 20 80

E:  informatie@dosmedical.nl

KvK 17 21 06 89