Seborroïsch eczeem

Behandeling van seborroïsch eczeem

eborroïsch eczeem is een chronisch-recidiverende aandoening, vooral op plaatsen waar veel talgklieren aanwezig zijn zoals het behaarde hoofd, het gezicht (rondom wenkbrauwen, neus en lippen, in de uitwendige gehoorgang) en het borstbeen.Seborroïsch eczeem kenmerk zich door een droge of vettige schilfering van de huid, met in wisselende mate jeuk. Bij jonge kinderen spreekt men ook wel van ‘berg’. Deze afwijking treedt in de eerste levensmaanden op en verdwijnt meestal vóór de leeftijd van 6 tot 12 maanden.

Omdat de gist Malassezia furfur (vroeger ook wel Pityrosporum ovale genoemd) in grote getale wordt aangetroffen op de huid bij mensen met seborroïsch eczeem wordt algemeen aangenomen dat deze gist een belangrijke rol speelt bij de huidafwijking. Daarnaast kunnen verschillende factoren (waar onder koude, droge lucht, voeding) invloed hebben op het beloop van de aandoening. Perioden van rust wisselen zich af met periode van verergering.

Behandeling met DerMel huidzalf

DerMel huidzalf is ook uitermate geschikt voor de behandeling van deze vorm van eczeem. DerMel huidzalf verlicht de jeuk, helpt de schilferende huid te herstellen en is bovendien werkzaam tegen de gist M. furfur. Dat maakt DerMel huidzalf een uitstekende keuze bij de behandeling van seborroïsch eczeem. Omdat seborroïsch eczeem een chronisch terugkerende huidaandoening is, kunnen klachten na het stoppen van een eerder geslaagde therapie weer terugkomen.

Voor meer informatie: www.huidarts.com/huidaandoeningen/seborrhoisch-eczeem-adulte-vorm

Dos Medical BV – Weiland 1a – 6666 MH HETEREN

T: 085-773 20 80

E:  informatie@dosmedical.nl

KvK 17 21 06 89